BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 22.04.2019| Okunma Sayısı: 988

BASINA VE KAMUOYUNA

Toplumuzu  bölen, bir kesimini ötekileştiren, kin ve nefret dolu hamaset dilinin etkilerini dün Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun karanlık bir takım çevreler tarafından linç edilmeye kalkışılmasında üzülerek gördük. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırının mağduru sadece sayın Kemal Kılıçdaroğlu değil, barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyen tüm Türk Halkı olduğunu belirtmeliyiz.

Ülkemiz Çorumla, 6-7 Eylül olayları ile ve Madımak'la sınanmış ve acılar çekmiştir. Şimdi tarihte yaşadığımız bu acıların bir takım karanlık çevreler tarafından yeniden yaşatılmak istendiğini, kendi gibi düşünmeyenlere gözdağı verilmek istendiğini, demokrasinin olmazsa olmazı çok sesliliğin şiddet yolu ile yok edilmek istendiğini görmekteyiz. Ama unutulmamalıdır ki şiddeti  ve linci överek  toplumu kamplaştıranlar, toplumu adeta ateşlenmeye hazır barut fıçısı haline getirenler en az bu şiddeti fiili olarak uygulayanlar kadar kamu vicdanı önünde sorumludurlar.

Söz konusu organize olayın doğrudan ve dolaylı faillerinin derhal yargı önüne çıkması için kolluk güçlerimizi ve cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyor bu hususta verebileceğimiz tek mesajın ise bu olacağını önemle ifade ediyoruz.

Ülkemizin barış içinde, hukuk ilkeleri ışığında güzel günlere ulaşması için  Kırklareli Barosu olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız.

KIRKLARELİ BARO BAŞKANLIĞI

<<<Nisan 2024><<