Adli Yardım Hizmeti Veren Avukatlara Bilgi
Tarih: 3.12.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3097

ADLİ YARDIM GÖREV LİSTESİNDE YER ALMAK İSTEYEN AVUKATLAR

Adli Yardım Görev Listesinde yer almak isteyen avukatların Kırklareli Barosu Adli Yardım Bürosuna dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru Dilekçesi

KESİNTİLER

TBB Adli Yardım Yönetmeliğinin 6/a maddesi gereği istem sahibinin dava sonucunda maddi bir yarar elde etmesi halinde ödenen vekalet ücret tutarı ile ilamda belirlenen harca esas değerin %5'inin ve Avukatlık Kanunu 180/e maddesi gereği hükmedilen vekalet ücretinin %10'unun Adli Yardım Fonuna ödenmesi gerekmektedir.

YETKİ BELGESİ

1136 sayılı Avukatlık Yasasının 182.maddesine dayanılarak Türkiye Barolar Birliği tarafından çıkartılan ve 19.06.2002 tarih 24790 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinin 18/e maddesinde yer alan; Adli Yardımdan görevlendirilen avukatın görevlendirildiği iş ile ilgili olarak başka bir avukata yetki veremeyeceği bu konuda yetkinin ilgili baroya ait olduğuna dair hüküm göz önüne alındığında yetkilendirme işleminin yasaya ve yönetmeliğe aykırı olduğu görülmektedir. Bu nedenle sayın meslektaşlarımızın Yetki belgesi ile görevlendirmelerini takip etmeleri uygun değildir.

EK GÖREVLENDİRME

Görevlendirmeyle bağlantılı olan ancak ayrı başvuru harcı gerektiren dava ve icra takiplerine ilişkin olarak söz konusu dava ve icra takiplerine başlamadan önce kurulumuza bildirimde bulunulması ve ek görevlendirme sonrasında işlemlere başlanması gerekmektedir. Kurul onayı alınmadan (ek görevlendirme verilmeden) açılan dava ve icra takiplerinde ücret ödemesi yapılmayacaktır.

ADLİ YARDIM AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEMESİ

Türkiye Barolar Birliği Adli Yardım Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrası gereğince hizmet veren avukatlara ödeme yapılabilmesi için Yönetim Kurulu Kararı alınması gerektiğinden Adli Yardıma ilişkin aşağıda dökümü yapılan evrakların eksiksiz olarak her ayın 10. Gününe kadar Baro Başkanlığı Adli Yardım Bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir. Her ayın 10. gününe kadar yapılmayan başvuruların bir sonraki ay içerisinde yapılması gerekecek ve onaylandığı takdirde ödemesi yapılacaktır.

Evrakların teslimini takip eden ilk yönetim kurulu toplantısında talep değerlendirilecek olup, alınacak karara göre başvuru dilekçesinde bildirilen banka hesabına havale yapılarak ödeme gerçekleştirilecektir.
AVUKATLIK ÜCRETİ ÖDEMESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR
1.Başvuru dilekçesi. Form için tıklayınız.

2.Adli Yardım görevlendirme yazısı örneği.
3.Vekaletname örneği.
4.Havaleli dava dilekçesi örneği.(davayı açan avukatlar için zorunludur.)
5.Vekilliğe karar verilen duruşma tutanağı.(önceden açılmış ve devam eden davaya müdahil olan avukatlar için zorunludur.)

6. İşveren tarafından düzenlenmiş ödeme talimatı.(Sigortalı çalışan avukatlar için zorunludur.)

<<<Nisan 2018><<
Nisan 2018