KIRKLARELİ

Tarihçe
Tarih: 10.04.2011 23:00:00 | Okunma Sayısı: 4270 | | |

KIRKLARELİ BAROSU

Cumhuriyetin ilanından önce Türkiye’de Avukatlar “Dava Vekili“ sıfatıyla 1201 tarihli”Mehakimi Nizamiye Dava Vekilleri hakkında Nizamname”hükümleri dairesinde görev yapmışlardır.

Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında çıkarılan Avukatlık Kanununun getirdiği yenilikler arasında Baroların kurulması da mevcuttur.Kanunun yayınlanmasından çok kısa süre sonra Edirne Bölge Barosu kurulmuştur.Bölge Barosuna,Edirne-Tekirdağ-Kırklareli İllerinde Avukatlık yapan Avukatlar kayıtlarını yaptırmışlardır.1953 yılında Kırklareli Barosu kurulmuş,Bölge Barosuna kayıtlı Kırklareli Avukatları,kayıtlarını Baromuza nakletmişlerdir.Baromuzun İlk Genel Kurul toplantısı 17 Temmuz 1953 tarihinde Kırklareli il merkezinde yapılmıştır.17 Avukatın kayıtlı bulunduğu Kırklareli Barosunun İlk genel Kurul toplantısı 9 üyenin katılmasıyla açılmış,Genel Kurul Başkanlığına Av.Arif SÖNMEZIŞIK üyeliklere Av.Ümran HEKİMOĞLU ve Av.Nebahat ŞATANA getirilmişlerdir.Oylama sonucu Av. Abdurrahman ALTUĞ Baro Başkanlığına ,Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Av.Ümran HEKİMOĞLU-Av.Yalçın BİLGÜVAR-Av.Hilmi ERGUN-Av.Arif SÖNMEZIŞIK yedek Üyeliklere Av.Necati GÜRSOY-Av.Nebahat ŞATANA seçilmişlerdir.Kuruluşundan bu yana 4 milletvekili (bunlardan birtanesi kısa süre bakanlık yapmıştır.)ve 3 Belediye Başkanı çıkaran Baromuz son genel kurulunda 17.Başkanını göreve getirmiştir.

AVUKAT MESLEK ANDI ( Avukatlık Yasası )

“ Hukuka,ahlaka mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine and içerim. “

19.01.2018 Cuma