Tarih: 22.07.2022| Okunma Sayısı: 225

Sınır komşumuz Irak'ta 20.07.2022 tarihinde meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Irak vatandaşlarına öncelikle Allah'tan rahmet, saldırıda yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Bu hain saldırı ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada, açık ve net bir şekilde Ülkemiz tarafından bölgede askeri bir operasyonun vaki olmadığı ve bu hain saldırının terör örgütü PKK tarafından yapıldığı hususu net bir şekilde belirtilmiş olmasına, yine Dışişleri Bakanlığımızın bu elim olayla ilgili  oluşturulacak  ortak soruşturma ekibine her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuza ilişkin beyanlarına rağmen; Ülkemizin bu tutumunun kimi kesimlerce bilerek ve isteyerek görmezden gelindiğinin ve bu yolla Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik soyut ve mesnetsiz beyanlar ile suçlamaya varan ithamlarda bulunulduğunun yine bu ithamların sosyal medyada sistematik olarak devam ettiğini üzülerek gözlemlemekteyiz.

Yaşanan bu elim olayda, etkin bir araştırma yapılıp faillerin somut delillerle belirlenmemiş olduğu nazara alındığında   ''çamur at izi kalsın'' anlayışı ile sistematik bir şekilde başlatılan karalama kampanyasının bir parçası olunmasının, yine bu yolla evrensel hukuk kuralları görmezden gelinerek adeta kurmaca bir şekilde  fail yaratılmaya ilişkin çabaları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu mesnetsiz karalama kampanyasına dahil olan tüm kesimleri en açık tabiri ile şiddetle kınıyoruz.
Kırklareli Barosu olarak; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda, Cumhuriyet değerlerine ve Anayasamızda yer alan Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı bir şekilde, her türlü siyasetten uzak,  birlik ve beraberliğimize yapılan  bu tür saldırılar karşısında bugüne kadar mücadele etmiş ve her zaman mücadele etmeye de devam edeceğiz. Bu vesileyle Devletimizin de dahil edileceği etkin bir soruşturma süreci sonucunda yaşanan elim olayın kısa sürede aydınlatılmasını temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024