ADLİ YARDIM MAKBUZ KESİMİ
Tarih: 2.01.2019| Okunma Sayısı: 3667

.............................................................................................................................................................................................................................

MATBUĞ ÖDEME TALEP ÜST YAZI ÖRNEĞİ

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 26 Kasım 2021 gün ve 31671 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı  ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarımn Tespitine İlişkin Karara ekli (Il) sayılı listenin "B) DİGER MAL VE HiZMETLER" bölümünün 32 nci sırasında yer alan "Aile mahkemeleri" ibaresi, "6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununda yer alan adli yardım ve adli müzaharet hükümleri kapsamında verilen avukatlık hizmetleri ile aile mahkemeleri" şeklinde değiştirilmiştir.

Adli yardım ve adli müzaheret kapsamındaki avukatlık görevlendirmelerinde uygulanan KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür.

Karar için tıklayınız.

1-AVUKATLIK KANUNUNDA YER ALAN ADLİ YARDIM VE ADLİ MÜZAHARET HÜKÜMLERİ KAPSAMINDA VERİLEN AVUKATLIK HİZMETLERİ İLE AİLE MAHKEMELERİ KAPSAMINDA KESİLECEK MAKBUZLARIN %8 KDV ORANINDAN KESİLMESİ VE TUTARI KDV DAHİL 2.000,00-TL.'NİN ÜZERİNDE OLAN SERBEST MESLEK MAKBUZLARININ KDV TEVKİFATI YAPILARAK KESİLMESI HUSUSUNA UYULMASI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

2-VERGİ NO: V.D 5580676527 KIRKLARELİ BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU

3-ADRES:BADEMLİK MAH.277.CAD.DIŞ KAPI NO:5(ADALET SARAYI YANI) MERKEZ/KIRKLARELİ

4-YAPILAN HİZMET KISMINA ADLİ YARDIM’IN KİM ADINA YAPILDIĞI VE MAHKEME ESAS NUMARASININ YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.

2021 ADLİ YARDIM TARİFESİ MAKBUZ KESİM ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

2022 ADLİ YARDIM TARİFESİ MAKBUZ KESİM ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

<<<Mayıs 2022><<
Mayıs 2022