BASINA VE KAMUOYUNA
BASINA VE KAMUOYUNA
Ülkemizde uygulanan cezasızlık ve akıl dışı hukuk politikaları sonucu toplum içinde şiddet yaygın bir hal almış, son yıllarda bu artan şiddet vakıaları nedeni ile toplumu korku iklimi sarmıştır. Bu şiddet sarmalı, yargı camiası içinde en korumasız konumda olan biz avukatlar için her gün mesleğimizi endişe içinde icra etmemize sebep olmaktadır.
Uygulanan bu akıl dışı hukuk politikaları sonucu; geçtiğimiz günlerde İstanbul’da mesleğini icra ederken katledilen meslektaşımızın katilinin yargılandığı duruşmaya katılmış, ardından 27.01.2023 tarihinde Bursa’da iki meslektaşımızın yine sadece mesleklerini icra ederken silahlı saldırıya uğradıklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu olay biz avukatlara derin üzüntü yaşatmıştır.
Kırgınız, kızgınız!
Zira yıllardan beri biz Avukatların almış oldukları davalar ile özdeşleştirilmemesi gerektiğini haykırıyoruz ama şiddetin mağduru yine bizler oluyoruz
Kırgınız, kızgınız!
Zira Yargının üç kurucu ayağından biri olan savunma makamının da mevzuat açısından hakim ve savcılar gibi korunması taleplerimiz yıllardır karşılık bulmadı, işte bu cezasızlık politikası sonucu her gün biz avukatlar, bu şiddet sarmalı içinde görevimizi yapmaya çalışırken öldürülüyoruz!
Kırgınız, kızgınız ve hiç olmadığı kadar endişeliyiz!
Zira yargının kurucu unsurlarından olan biz Avukatların meslek örgütleri olan Baroların, meslektaşların görmüş oldukları şiddet olayları sonucu yapılan yargılamalara katılma talepleri yargının diğer iki kurucu unsuru tarafından her daim görmezden gelinmekte, reddedilmekte ve bizler şiddet karşısında hiç olmadığımız kadar korumasız kalmaktayız.
Bugün de kızgınız ve kırgınız, ama ısrarla haykırmaya devam edeceğiz; bizler Avukatız!
Artık yalnızca mesleğimizi icra ettiğimiz için şiddete maruz kalmak ve öldürülmek istemiyoruz. Bizler aldığımız davaların tarafı değiliz ve gelinen noktada şiddeti kınayan açıklamalar yerine; faillerin en ağır şekilde cezalandırıldığını, şiddetin engellenmesi için gerekli önlemlerin derhal alındığını görmek ve duyurmak istiyoruz. Bu vesileyle yaşanan elim olay sonucunda yaralanan meslektaşlarımıza acil şifalar dilerken; artık somut adımların atılması ve bu şiddetin önlenmesi için eylemsellik dahil olmak üzere gerekli tüm yollara başvuracağımızı ve Bursa Barosu ile dayanışma içerisinde olduğumuzu saygı ile duyururuz.
KIRKLARELİ BAROSU AVUKAT HAKLARI MERKEZİ