BASINA VE KAMUOYUNA....

Kimi vakıf ve derneklerce sanatçı Melek Mosso hakkında “ahlaksızlığı özendirmek, milli manevi değerlere zarar vermek, gençlere kötü örnek olmak” şeklinde hedef gösterici ithamlarda bulunulması üzerine Isparta’da düzenlenecek Gül Festivalinde sahne alacak Melek Mosso’nun konserinin ahlaki gerekçelerle iptal edilmesini şiddetle kınıyoruz.

Yaşanan hadise basit bir etkinlik iptali değildir. Kadınların eşit yurttaşlar olarak Anayasaca güvence altına alınmış özgürce yaşama, görüşlerini ifade etme, diledikleri gibi giyinme ve mesleklerini icra etme hakkına baskıcı bir müdahaledir.
Bir takım ahlaki değer yargıları gerekçe gösterilerek kadınlar hakkında değerlendirme yapmak kimsenin haddi değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, bu kapsamda ifade hürriyeti sınırlarını aşarak sanatçı Melek Mosso'yı hedef gösteren Anadolu Gençlik Derneği hakkında gereği hukuki olarak yapılmalıdır.
Yine Melek Mosso’nun yerine festivalde sahne alacağı basına yansıyan kadın sanatçılarımız olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız, bu hususta kendilerine açık çağrımız şudur: “Bugün bir kadın sanatçının ahlaksızlıkla itham edildiği yerde dayanışma göstermeyerek sahneye çıkmanız, baskının yanında yer almanız, yarın sizlerin de mağduru olacağı daha büyük hukuksuzlukların önünü açacaktır, bugün göstereceğiniz tepki yarınlarımızın aydınlık yüzü olacaktır, lütfen sessiz kalmayın!”.
Kırklareli Barosu Kadın Hukuku Komisyonu olarak kadının toplumsal yaşam dışına itilmesi, ötekileştirilmesi yönündeki bu çağ dışı ve baskıcı müdahalelere karşı dayanışma ve mücadelemizi ülkemizdeki her birey eşit haklara sahip olana kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz.