27 KASIM 2023 TARİHİNDE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NDE (TBB), AVRUPA KONSEYİ VE AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK PROGRAMI
Tarih: 1.12.2023| Okunma Sayısı: 124

27 Kasım 2023 tarihinde Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB), Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği ortak programı “Batı Balkanlar ve Türkiye için Yatay Destek 2023 - 2026” çerçevesinde yürütülmekte olan “Türkiye’de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi” projesi kapsamında uluslararası konferans ve hibe sözleşmesi imza töreni düzenlenmiştir.

İmzalanan sözleşmenin ardından, 6 Şubat depremlerinden etkilenenlerin de aralarında bulunduğu 8 pilot ilde (Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Sinop, Bilecik, Bursa ve Tunceli) kadınlara sunulacak her türlü adli yardım hizmetinin karşılanmasına yönelik hibe programı başlatılacaktır.

İlgili konferansın ikinci oturumunda “Hukukçuların ve STK’ların İzleme Faaliyetlerindeki Rolü” konusunda panel düzenlenmiş olup Baromuz Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı ve Tübakkom Dönem Sözcüsü Av. Ilgaz Lale KOCAKUNDAKÇI konuşmacı olarak katılmıştır.

<<<Şubat 2024><<
Şubat 2024