Tarih: 10.12.2016| Okunma Sayısı: 1543

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin BM’de kabul edilişinin üzerinden 68 yıl geçti. 1945’te Birleşmiş Milletler (BM) kuruldu, hemen birkaç yıl sonra da 10 Aralık 1948’de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi BM Genel Kurulunda kabul edildi. Evrensel Bildirge insan hakları tarihinde bir dönüm noktası oluşturdu. Aradan geçen onca yıla rağmen insan hakları sorunları bugün de dünyanın önemli sorunları arasında yer almayı sürdürüyor.

Baskı ve şiddete dayalı ideolojik, ırkçı yaklaşımlar, insan haklarını ve özgürlükleri her geçen gün daha fazla tehdit etmektedir. Küreselleşen dünyada, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının tüm dünyanın ortak hedefi haline gelmesi gerekmektedir.  İnsan haklarını ortak temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan beyannamenin dünyanın her köşesindeki milyonlarca insanın umudu ve güvencesi olduğu unutulmamalıdır.

Bu noktada insan haklarının, demokrasinin ve hukuk devleti ilkesinin korunması ve ileri götürülmesi herkesin görevidir.

Hukukun üstünlüğünün korunduğu ve insan onuruna yakışır bir hayatın egemen olduğu bir dünya düşüncesiyle, tüm meslektaşlarımızın vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyoruz.

Kırklareli Barosu İnsan Hakları Komisyonu

<<<Nisan 2024><<