Kırklareli Baro Başkanı Av.Harun SAYGILI'nın 62.Kuruluş Yıldönümü ile ilgili Basın Açıklaması
Tarih: 13.07.2015| Okunma Sayısı: 3015

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM
DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI
 

1953 yılında, çok zor koşullar ve bir dizi imkansızlıklarla temeli atılan baromuz, bu gün 62 yaşında. Başlangıçta 17 fedakar meslektaşımızın bir araya gelmesi ile hukuk dünyasındaki mümtaz yerini alan baromuz, kayıtlı 205 avukatı ile günümüzde ülkemizin saygın ve önemli bir sivil toplum örgütü haline gelmiştir.

Her zaman ifade ettiğim üzere, mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum bu hukuk kurumunun, geçmişte olduğu gibi, bu gün de hak arama yolunda kararlı ve sağlam adımlarla yürüdüğünü ve yürümeye devam edeceğini, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin işler hale gelmesi uğrunda, sorumluluğunu eksiksiz yerine getirdiğini, bundan böylede getirmeye devam edeceğini memnuniyetle ifade etmek istiyorum.

Bu vesile ile, kuruluştan günümüze değin, emeği geçen tüm meslektaşlarıma gönülden teşekkür eder, başarılı ve sağlıklı bir yaşam dileklerimle , kaybettiklerimizi rahmet ve özlemle anıyorum.
 
Değerli meslektaşlarım;
 

Bilindiği üzere yargı, doğurduğu etki itibarı ile gücünü her hanede hissettirmekte, kişilerin hayatını ve malvarlığını etkin bir şekilde  kapsamaktadır.Bu itibarla yargının mutlak bağımsız ve tarafsız olması şarttır. Aksi özelliklere sahip bir adalet sistemi, topluma yeryüzünde verilebilecek en büyük cezadır. 

Bağımsız ve tarafsız yargının varlığı ise, savunmaya verilen önemle ilgilidir. Savunma, modern demokrasilerin ve hukuk devleti ilkesinin temel taşıdır. Kutsallığının yanında, mahkemelerin varlık nedeni, adalete erişimin yegane yoludur.   

Bu nedenle savunmanın  temsilcisi olan avukatlar, görevlerini her türlü baskı, tehdit ve yönlendirmeden uzak olarak yapabilmeli, görevi ile ilgili olarak haksız ve asılsız suçlamalara maruz bırakılmamalı, baskı altına alınmamalıdır. Aksi takdirde hukukun üstünlüğünden ve hukuk devletinden söz etmek mümkün olmaz.
 
Değerli izleyenler,
 

Demokratik hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklerin güvenceye alındığı bir yapıdır. Güvenceye alınan haklarımızdan biri de  seçme ve seçilme hakkıdır. Yakın geçmişte  bu konuda ciddi bir sınav verdiğimiz malumdur.

Medeni ve demokratik bir topluma yaraşır şekilde sonlanan yarışta ortaya çıkan iradeye göre , hükümetin bir an evvel kurulması ve çalışmalarına başlamasını bekliyor ve kurulacak hükümetten ; hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla, adalete erişimin önündeki engellerin kaldırılmasını, yargının tam bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanması için gerekli önlemlerin ivedilikle belirlenmesini ve yürürlüğe konulmasını, savunmanın hak ettiği güce kavuşması için başta Avukatlık Kanunu olmak üzere gereken yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.

Kırklareli barosu olarak bu taleplerimizin takipçisi olacağımızı, üstlendiğimiz sorumluğun bilinciyle hareket ederek, gerektiğinde sesimizi duyurmaktan geri kalmayacağımızı kamu oyu ile paylaşmak istiyoruz.  

Bu duygu ve düşüncelerle, gelecek kuruluş yıldönümlerinde tekrar sizlerle beraber olmayı diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.
 
                                                               13.07.2014
                                                               Av. Harun SAYGILI
                                                               Kırklareli Baro Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. TURGAY HINIZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.