2013 Yılı Avukatlar Günü Basın Açıklaması
Tarih: 11.04.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3318


SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARI

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI
 
5 Nisan avukatlar gününde, bir kez daha birlikte  olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtir, sizleri saygı ile selamlıyorum,

Saygıdeğer meslektaşlarım,

Bilindiği üzere insanlarda doğuştan var olan adalet duygusu, daima bağımsız ve tarafsız bir yargıya muhtaçtır.

Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ise savunma hakkına verilen önem ile doğru orantılıdır.

Kutsallığı tartışmasız olan savunma hakkının , hangi koşullar altında olursa olsun kısıtlanmaması ve özgürce kullanılması esastır.

Savunmanın kısıtlandığı, baskı altına alındığı, özgürce kullanılamadığı ülkelerde hukukun üstünlüğünden ve adaletten söz edilemez

Bu itibarla savunmanın yargının kurucu unsuru olduğu asla unutulmamalı, anayasal güvence altında olması konusunda tereddüt yaşanmamalıdır.

Hukukun bir gün herkese lazım olacağı gerçeğinden hareketle, savunmaya yönelik saldırı ve kısıtlamaları kesinlikle onaylamadığımızı, bu kutsal görevi ifa etmekten başka, hiç bir düşünce ve yaklaşımları olmayan meslektaşlarımıza yönelik  baskılara, her zaman olduğu gibi kararlılıkla karşı duracağımızı kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Ayrıca  savunmanın onurlu temsilcisi olan avukatlık mesleğinin her geçen gün biraz daha erezyona uğramasından, işlev alanının daraltılmasından büyük rahatsızlık duyduğumuzun, bizlere yapılan haksızlığın esasen tüm topluma ve adalete yapılmış sayılacağının bilinmesini istiyorum. 

Değerli izleyenler,

Uzun zamandır ülkemizin gündemini meşgul eden, yüzlerce vatan evladımızın kanına canına mal olan , ekonomik gelişmemize set çeken terör belasından bir an önce kurtulmak isteğimizi bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Ne var ki bu yapılarken üniter devlet anlayışından asla ödün verilmemesi gerektiğini ısrarla vurguluyorum.

Türkün, Kürdün Laz ın Çerkez in bin yıldır aynı topraklar üzerinde birlikte kardeşçe yaşadıkları gerçeği referans alındığında, bundan sonrada aynı kardeşlik havasının devamına engel bir halin olmadığına gönülden inanarak,
terörün ve kan akıtmanın insanlık suçu teşkil ettiğini, hiçbir makul gerekçesinin olamayacağını,  sorunların hukukun içinde kalarak, şiddete başvurmadan çözülmesinin her zaman için mümkün olduğunu, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan her türlü saldırı ve uygulamanın karşısında durmaya devam edeceğimizi yineliyorum.

Sonuçta ne zulüm, ne merhamet, yalnızca adalet diyerek tüm meslektaşlarımın avukatlar günü kutlar, Kırklareli Barosu adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.   

 

  

                                                                  Avukat Harun SAYGILI
                                                                           
                        Kırklareli Barosu Başkanı

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. TURGAY HINIZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.