BAROMUZUN 66.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE ATATÜRK ANITININA ÇELENK SUNULMUŞTUR.
Tarih: 17.07.2019| Okunma Sayısı: 709

Baromuzun 66.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtınına çelenk sunulmuştur.

Baro Başkanımız Av.Turgay Hınız tarafından kuruluş yıldönümü vesilesiyle basın açıklaması yapılmıştır.

BASIN AÇIKLAMASI

Bugün 17.07.1953 yılında temelleri atılan mesleki birlik ve beraberliğimizin simgesi Kırklareli Baromuzun 66. kuruluş yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. 66 yıl önce bugün, çok zor şartlarda kurulan Baromuz, yine meslektaşlarımızın büyük  özverili  imecesi neticesinde bugünlere gelmiş ve bugün itibari ile bünyesinde 275 avukat ve 25 stajyerimiz ile hak savunucusu olarak ilimizin önde gelen STK’ları arasında yer almayı başarmıştır. Bu vesile ile kuruluştan bugüne kadar Baromuzun gelişiminde katkısı olan tüm adalet neferi meslektaşlarımıza şükran ve saygılarımızı sunmayı burada bir borç biliyoruz.

Baromuz;  kurulduğu günden bugüne kadar cumhuriyetimizin değerlerine bağlı kalarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ışıklı yoldan hiç ayrılmamış,  insan hak ve özgürlükleri ile laik,sosyal,  hukuk devleti kavramlarının toplum içerisinde gelişimi ve kök salması için yoğun mücadele vermiş,  tarihten aldığı bu güç ile hak arama özgürlüğünün esaslı bir unsuru olmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar baromuz, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan toplumsal olaylara müdahil olmuş ve her daim haktan hukuktan yana tavır almıştır. Meslek örgütü olmanın yanı sıra önemli bir toplumsal dinamik olarak baromuz,  her dönemde topluma örnek olmayı başarmış, bu hususta adalet mekanizması içerisinde  görüşleri ve düşünceleri en büyük  gücü olmuştur.  İşte bu en temel  gücümüzü bugün de  1136 sayılı avukatlık yasasının tanımış olduğu bütün hak ve yetkiler ile birlikte halkın, toplumun, demokrasinin, insan haklarının lehine  şartsız ve koşulsuz olarak kullandık  ve kullanmaya da devam edeceğiz.

Bizler işverence  işçilik  hak ve alacakları gasp edilmeye çalışılan ve evine sadece ufak da olsa bir parça ekmek götürme derdinde olan işçi Ahmet amcanın; şiddete maruz kalan biçare Emine annenin;  her türlü korunmadan uzak, savunmasız masum  Ayşe ve Ali çocuklarımızın; ülkesindeki savaşlardan dolayı kaçmak zorunda kalan ve yalınayak,  bir dilim ekmek ile binlerce kilometre yol kat ederek ülkemize sığınan Afgan, Özbek, Suriyeli  mültecilerin; her türlü otorite tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde baskı ve şiddete maruz kalan  vatandaşlarımızın; toplumumuzda sesleri çıkmayan ve her daim istismara maruz kalabilecek güçsüz kesimlerin Avukatlarıyız!  Bizler Barolarız! Devletlerin kurucu  temellerinde yer alan toplumsal adaletin sağlanmasının, hak arama hürriyetinin teminatıyız. İşte aldığımız bu kutsal güç ile toplumumuzun adalet mekanizması içerisinde ışığı olmaya çalışıyor ve ilelebet de çalışacağız.

Şiarımız Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında Cumhuriyet ve demokrasimizin insan hakları mefhumu ile yükselmesi için ilelebet çalışmak olacağını altını bir kez daha çiziyor, Kırklareli Baromuzun kuruluşunun 66. Yılını bir kez daha büyük bir coşku ile kutluyoruz, kuruluşumuz kutlu adaletimiz bol olsun.

KIRKLARELİ BARO BAŞKANLIĞI

<<<Nisan 2024><<