BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 15.11.2018| Okunma Sayısı: 1037

Kırklareli Barosu olarak memleketimizin çeşitli  yerlerinde vaki olan mesleğe ve meslektaşlara yapılan saldırıların derin üzüntüsünü yaşadığımızı ifade etmeliyiz,
Öncelikle saldırıya uğrayan Gaziantep Barosu üyesi değerli meslektaşımız Av. Hüseyin Çelebioğlu yine Ankara Barosu üyesi değerli meslektaşlarımız Av. Fadime Eymir ile değerli meslektaşımız Av. Büşra Pamukçu’ya  büyük geçmiş olsun diyoruz.  Bu vesile ile bu elim olaylar akabinde meslektaşlarımızın arkasında duran ve gereken her şeyi yapan Gaziantep ve Ankara Barolarımızın yanında olduğumuzu önemle ifade ediyoruz.

Her ne ad altında olursa olsun failler tarafından yapılan bu eylemlerin direk olarak Avukatlık mesleğinin özüne yapıldığı ve hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu bir gerçektir.  Savunmanın ve esas olarak Avukatlık mesleğinin tarih boyunca gücü elinde tutanlar tarafından hiçbir zaman sevilmediği aşikardır; zira savunma demek ‘sorgulamak’ ; savunma demek, en temel insan hak ve hürriyetlerinin özünün ‘korunması’ ; savunma demek, çağdaş hukuk sistemlerinde yargılama fiilinin gerçek anlamda yapılması; savunma demek, zayıfın güçlü karşısında korunması ; savunma demek ,toplumun sessiz çoğunluğunun sesinin duyulması demektir.
Biz Avukatlar biliyoruz ki tüm bu saldırıların sebebi ,  savunmasız bir yargı ve avukatsız bir adalet mekanizması kurulması hayalinden başka bir şey değildir. Unutulmamalıdır ki Avukatlık mesleği  tarihin derinlerinden köklenmiş, gelişmiş ve bugünlere gelmiştir. Ve biz Avukatlar  mesleğimizi tarihin derinliklerinden aldığımız bu güç ile icra etmenin gururunu yaşıyoruz. 

Biz bu saldırılar karşısında yılmadan savunma için mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Biz susmayacağız; biliyoruz ki susmak demek gerçeklerin karanlıkta kalması demek ve biz hiçbir zaman karanlık olmayacağız, mesleğimizin gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz.
Tarih birçok kez göstermiştir ki Avukatlık mesleğine saldıranlar gün gelmiş Avukatlık mesleğine sığınmak durumunda kalmışlardır. Tarih boyunca hiçbir zaman başarıya ulaşamayan savunmanın susturulması çabaları biz Avukatlar olduğumuz sürece tarumar olmaya matuftur. Bu bağlamda, görevlerini yaptıkları sırada saldırıya uğrayan 3 meslektaşımızın ve savunmayı savunan Ankara Barosu ile Gaziantep Barolarının yanında olduğumuzu, hukuki süreci yakından takip edeceğimizi tarihe bir not olarak düşüyoruz...

 

 

Kırklareli Baro Başkanlığı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. TURGAY HINIZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.